Het Orkest van het Groene Hart uit Woerden is opgericht door Cor van Kleef 28 mei 1984.Het heette toen nog Woerdens Symfonie Orkest. Momenteel staat het orkest onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat.

 

Ons orkest bestaat uit ruim 30 leden. Plezier in het samen musiceren staat voorop, maar ook het resultaat van de concerten telt mee. Jaarlijks treden we minimaal 4 keer op voor publiek, waarbij het orkest wordt aangevuld met enkele enthousiaste professionals.

Naast het spelen van symfonieën, begeleidt ons orkest ook koren en solisten. Tevens verzorgen wij optredens op verschillende evenementen.

 

Het Orkest

Het Groene Hart Ensemble, een ensemble bestaande uit spelers van ons orkest, heeft een wisselende samenstelling en repertoire. Het ensemble is regelmatig te horen op (culturele) evenementen in het Groene Hart.

 

Naast bekende klassieke werken bestaat het repertoire van het orkest en ensemble ook uit minder gangbare werken van oude tot nieuwe muziek. Zo werden ter gelegenheid van jubilea twee composities speciaal voor ons orkest geschreven, te weten "The Merry Drakes" door Jurriaan Andriessen in 1994 en "In Stil Verkeer" door Harke-Jan van der Meulen in 2009.