Over ons

 

Het Orkest van het Groene Hart is een amateursymfonieorkest met leden uit het hele Groene Hart, gezeteld in Woerden. We hebben tot doel wekelijks met elkaar mooie muziek in te studeren onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jim Benjamin Roodnat, met als afsluiting van ieder programma meerdere concerten in Woerden en omstreken. We proberen van onze concerten een echt feest te maken, veel afwisselende componisten aan bod te laten komen en regelmatig bieden we ook een podium aan jonge solisten. Plezier in het muziek maken staat voorop, maar we streven zeker ook naar kwaliteitsverbetering en het verleggen van onze muzikale grenzen.

 

Project Dvořák 8

 

Let op: dit project is vanwege de lockdown verplaatst naar het najaar van 2021. Zogauw de nieuwe startdatum bekend is, wordt deze site aangepast. De concerten van dit project zullen plaatsvinden op 2 en 9 oktober.

 

Naam  
E-mail  
Woonplaats  
Instrument  
Jaren ervaring  
Eventuele vraag of opmerking   
  

Overig programma

 

Naast deze prachtige symfonie, staan in april nog 2 schitterende composities op het programma.

 “Op de steppen van Centraal Azie”, van de Russische componist Alexander Borodin (1833-1887). Een simpele en tot de verbeelding sprekende Russische melodie, gezongen door soldaten die een karavaan escorteren. De kameeldrijvers zingen een prachtige Oosterse melodie. Als de karavaan nadert, vermengen de liederen van de soldaten en hun beschermelingen zich en de echo’s daarvan blijven hangen als de karavaan in de verte verdwijnt….     

 

Tenslotte van de Duitse componist Max Bruch (1838-1920) de bekende Romanze voor altviool en orkest. Hierbij zal de jonge Venezolaanse altviolist Wilker Parades soleren, momenteel 2e jaars student aan het conservatorium Codarts in Rotterdam.  

 

Als dit project je aanspreekt, aarzel niet, maar vul het inschrijfformulier in en kom vrijblijvend een repetitie meespelen! We repeteren geheel volgens de op dat moment geldende corona-maatregelen. Vanzelfsprekend word je na inschrijving op de hoogte gehouden, mochten de omstandigheden met betrekking tot het coronavirus daartoe aanleiding geven. 

 

Tot ziens op een van onze repetities!

Meedoen aan dit project

 

Je meldt jezelf aan via het onderstaand formulier. Na bevestiging krijg je de bladmuziek toegemaild en word je uitgenodigd om de eerste repetitie mee te komen spelen. Als het bevalt schrijf je je definitief in voor het project, repeteer je wekelijks met ons mee en geef je twee concerten op 10 en 17 april 2021.

Op woensdagavond repeteren we van 19:30 tot 22:00 in het Baken in Woerden (kaart). Er is voldoende gratis parkeergelegendheid in de buurt van het Baken. Het station van Woerden ligt op 12 minuten wandelafstand. Het station beschikt over OV-fietsen.

 

De kosten van het gehele project bedragen 75 euro. Iedere deelnemer aan het project krijgt een concertkaartje gratis.

 

Later aanmelden en instromen kan ook. Mits er nog plek is en tot uiterlijk 10 februari. 

 

Voor vragen over dit project kun je ook gebruik maken van onderstaand formulier of een mailtje sturen naar info@ovhgh.nl

Aanmelden project Dvořák 8

Muziek maken en Covid 19

 

Om op een veilige manier samen muziek te maken houdt het OvhGH zich aan de richtlijnen zoals beschreven in het protocol voor de instrumentale amateurmuzieksector van de KNMO. 

 

 

Praktische informatie

 

Begin project: voorlopig uitgesteld vanwege lockdown

 

Concertdata: 10 en 17 april 2021 in Breukelen en Woerden

 

Repetities: iedere woensdag van 19:30 tot 22:00 uur

 

Repetitielocatie: Het Baken, Beneluxlaan 3 te Woerden

 

Kosten: 75 euro per deelnemer

Doe mee met het Orkest van het Groene Hart

 

In het voorjaar van 2021 gaat het Orkest van het Groene Hart uit Woerden de prachtige 8ste symfonie van Dvořák uitvoeren. Omdat dit werk vraagt om een flinke bezetting, nodigen we enthousiaste musici uit om aan dit project deel te nemen.

 

Er is plaats voor: violisten (I en II),  altviolisten, contrabassisten, trombonisten en een trompettist.

 

Onderaan deze pagina staat het inschrijfformulier en overige praktische informatie

Waarom een meespeelproject?

 

De concerten die we voor 2020 gepland hadden zijn helaas komen te vervallen, maar gelukkig kunnen de repetities tot op heden in afgeslankte vorm wel doorgaan.

Dit alles neemt niet weg dat we ook voor 2021 weer mooie plannen maken en voor het voorjaar van 2021 hebben we als hoofdwerk de prachtige 8e symfonie van de veelzijdige componist Antonin Dvorák (Tsjechië, 1841-1904) op het programma staan. Een vrolijke, lyrische en poëtische symfonie, waarin Dvorák de Boheemse volksmuziek verwerkte, waar hij zo van hield. Dit is een uitdagend stuk voor de orkestleden en wat betreft bezetting kunnen we zeker nog een aantal geoefende spelers gebruiken. Daarnaast willen we andere musici (die wellicht momenteel vanwege de coronamaatregelen nog niet kunnen repeteren) ook de mogelijkheid bieden mee te spelen met dit prachtige repertoire. Vandaar dat we dit programma in de vorm van een meespeelproject gaan organiseren