The Snowman

Het Programma

 

Het programma bestond uit het openingsdeel voor orkest van Handels Messiah, twee musicalliederen gezongen door zangeres Daantje van den Broek. Daarna volgde de film The Snowman gebaseerd op het boek van Raymond Briggs. De muziek bij de film, gecomponeerd door Howard Blake, werd gespeeld door het orkest. Ook zong Daantje tijdens de film het lied 'Walking in the air'

De Film

 

In deze winterse kinderfilm bouwt een jongen een sneeuwman in zijn tuin. Als hij 's nachts in bed de slaap niet kan vatten sluipt hij naar beneden. Hij tuurt in de tuin naar zijn sneeuwman terwijl de klok 12 uur slaat. Ineens komt de sneeuwman tot leven! Ze stellen zich aan elkaar voor en de jongen nodigt de sneeuwman uit in zijn huis. De sneeuwman heeft nog nooit een huis van binnen gezien en verbaast zich over van alles en nog wat. Dan zien ze vanuit het raam een motorfiets staan. Ze gaan naar buiten, starten de motor en samen gaan ze op avontuur.

Groot Succes!

 

Het was een drukte van belang tijdens ons gratis familieconcert op woensdag 11 december. Er zat meer dan 160 man publiek in de zaal; ouders, opa's en oma's en natuurlijk heel veel kinderen. Zoveel, dat er niet voor iedereen een zitplaats was. Er zaten er een flink aantal jonge bezoekers vooraan op de grond of in het gangpad. De tafels aan de zijkanten werden ook gebruikt als zitplaats en er bleven zelfs mensen staan gedurende het hele concert. Toch mocht dat de pret niet drukken en kijken we terug op een leuke avond vol mooie muziek, enthousiast publiek van alle leeftijden en een daverend applaus voor alle muzikanten. Hopelijk hebben we een hoop jonge bezoekers kunnen laten zien hoe leuk een veelzijdig het is om zelf muziek te kunnen maken.