Onze soliste van het Voorjaarsconcert 2018 haalde in de finale van het Nederlands Vioolconcours van dat jaar de publieksprijs binnen, plus de 2e (jury)prijs. Proficiat!

gallery/logo-sponsorclicks

Doe je webboodschappen via Sponsorkliks en steun ons orkest. 

gallery/cover2019
gallery/orkest van het groene hart

Het Orkest van het Groene Hart is gevestigd in Woerden en is op 28 mei 1984 opgericht door de heer Cor van Kleef. Het heette toen nog Woerdens Symfonie Orkest. Momenteel staat het orkest onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat.

 

Ons orkest bestaat uit ruim 30 leden. Plezier in het samen musiceren staat voorop, maar ook het resultaat van de concerten telt mee. Jaarlijks treden we minimaal 4 keer op voor publiek, waarbij het orkest wordt aangevuld met enkele enthousiaste professionals.

Naast het spelen van symfonieën, begeleidt ons orkest ook koren en solisten. Tevens verzorgen wij optredens in verzorgingstehuizen en op verschillende evenementen.

 

Het Groene Hart Ensemble, een ensemble bestaande uit spelers van ons orkest, heeft een wisselende samenstelling en repertoire. Het ensemble is regelmatig te horen op (culturele) evenementen in het Groene Hart.

 

Naast bekende klassieke werken bestaat het repertoire ook uit minder gangbare werken van oude tot nieuwe muziek (zie het archief/repertoire). Zo werden ter gelegenheid van jubilea twee composities speciaal voor ons orkest geschreven, te weten "The Merry Drakes" door Jurriaan Andriessen in 1994 en "In Stil Verkeer" door Harke-Jan van der Meulen in 2009.

Het Orkest