Onze soliste van het Voorjaarsconcert 2018 haalde in de finale van het Nederlands Vioolconcours van dat jaar de publieksprijs binnen, plus de 2e (jury)prijs. Proficiat!

gallery/logo-sponsorclicks

Doe je webboodschappen via Sponsorkliks en steun ons orkest. 

gallery/cover2019
gallery/orkest van het groene hart

Het Orkest van het Groene Hart is gevestigd in Woerden. Jim Benjamin Roodnat is onze dirigent. Het orkest is op 28 mei 1984 opgericht door de heer Cor van Kleef en heette toen nog Woerdens Symfonie Orkest.

 

Het orkest bestaat uit 31 leden. Plezier in het samen musiceren staat voorop, maar ook het resultaat van de concerten telt mee. Minimaal tweemaal per jaar treden we op voor publiek, waarbij het orkest wordt aangevuld met enkele enthousiaste professionals.

Naast het spelen van symfonieën en werken voor solist en orkest, begeleidt het "Orkest van het Groene Hart" ook koren. Zo werd in 2012 in samenwerking met de Christelijke Oratorium-vereniging Woerden De Messiah van Händel ten gehore gebracht.

Tevens verzorgen wij optredens in verzorgingstehuizen, kleinere ensembles muzikanten treden o.a. op bij schoolconcerten en jaarlijks vindt een optreden plaats voor de Zonnebloem.

 

Naast bekende klassieke werken bestaat het repertoire ook uit minder gangbare werken van oude tot nieuwe muziek (zie het repertoire). Zo werden ter gelegenheid van jubilea twee composities speciaal voor ons orkest geschreven, te weten "The Merry Drakes" door Jurriaan Andriessen in 1994 en "In Stil Verkeer" door Harke-Jan van der Meulen in 2009.

Het Orkest