Onze soliste van het Voorjaarsconcert 2018 haalde in de finale van het Nederlands Vioolconcours van dat jaar de publieksprijs binnen, plus de 2e (jury)prijs. Proficiat!

gallery/logo-sponsorclicks

Doe je webboodschappen via Sponsorkliks en steun ons orkest. 

Echt in de praktijk aan de slag met een compleet symfonieorkest om de fijne kneepjes van het directievak te leren? Dat kan op 3 en 6 juli van dit jaar bij het Orkest van het Groene Hart in Woerden!

U leert in deze korte, maar intensieve cursus allerlei praktische vaardigheden die u ‘op de bok’ kunnen helpen. Bovendien krijgt u, dankzij de persoonlijke begeleiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat, een nauwkeurig beeld van uw eigen vaardigheden en ontdekt u welke uitdagingen er voor de toekomst liggen. De nadruk ligt op slagtechniek en het werken en repeteren met een symfonieorkest.
 

Wat gaat u doen?
Het Orkest van het Groene Hart, een symfonieorkest met ruim 30 bevlogen amateurmusici, staat een avond- en een dagdeel tot uw beschikking. Op de lessenaar staat het repertoire waaraan het orkest momenteel werkt, zodat u meteen een goede startpositie heeft om intensief aan de slag te gaan.

De cursus is specifiek bedoeld voor:
De koordirigent die wil leren werken met instrumentalisten, dan wel een volledig orkest en de gevorderde (amateur)musicus. 

Een beginnend dirigent die in de dagelijkse praktijk voor ensembles komt te staan.


De cursus bestaat uit:

  • één sessie waarop u met dirigent Jim Benjamin Roodnat de te dirigeren partituren doorneemt aan de piano (datum in overleg te bepalen, van 19:30 tot 22:00 uur),
  • één sessie tijdens de reguliere repetitieavond van het orkest waarop u zelf ‘op de bok’ met het symfonieorkest aan de slag gaat (woensdagavond 3 juli tussen 19:30 en 22:00 uur),
  • één dagdeel tijdens een speciale repetitiedag (zaterdag 6 juli in de middag) waarop u op de bok verder bouwt op de lesstof en u veel ruimte heeft om specifieke vaardigheden uit te diepen en knelpunten aan te pakken. Deze dag wordt afgesloten met een concert waarbij de cursisten zelf hun verrichtingen kunnen tonen en laten horen.

 

Het repertoire bestaat uit de zesde symfonie van Beethoven en symfonie 103 van Haydn.

 

Zodra verdere details over de dirigentencursus 2019 bekend zijn, leest u dit hier.

Bezetting van het orkest: Hobo, fluit, klarinet, fagot, hoorn, trompet, trombone, 1e en 2e viool, altviool, cello, contrabas.

 

Kosten voor de dirigentencursus:
200 euro per deelnemer inclusief actieve deelname pianorepetitie en het zelf dirigeren van het orkest.

 

Deze cursus is momenteel vol. Inschrijven voor de cursus van 2020 kan vanaf\

01-01-2020

 

 

Dirigentencursus

gallery/schermafbeelding 2018-01-19 om 14.19.47
gallery/ogh dirigeercursus 2015